Az Apokalipszis pónilovasai

A szegedi "Apokalipszis Pónilovasai" wargame klub és baráti társaság közös blogja. Játék szervezés, tapasztalat megosztás és csak unaloműzés céljából.

Utolsó kommentek

  • Ysengrin: Köszi a bemutatót, csatajelentésre vevő lennék. Én is szemeztem egyébként a Two Hour Wargames szab... (2011.10.23. 09:31) 5150
  • Darken Rahl: @Viharmadár, Vihar: Jaja, Balambér így oldotta meg a veszteségek számolását. Minden figut bluet... (2011.04.24. 09:30) Impetus - Róma vs. Szürakuza
  • Viharmadár, Vihar: Jól látom, hogy a figurákat le lehet venni a base-ekről? (2011.04.24. 07:14) Impetus - Róma vs. Szürakuza
  • Viharmadár, Vihar: Nagyon tetszik az 5150 bemutató cikked. Már régóta keresek olyan rendszert,ami a Necromundához has... (2011.04.24. 07:10) 5150
  • JuronValor: Sziasztok! Tetszik az oldal! Egyszerű, de gusztusos. Azért a képeket tényleg meg kellene oldani h... (2011.03.20. 23:55) 5150
  • Utolsó 20

Linkek

Blood Bowl elődöntők

2010.11.13. 14:16 | Balambeer | 2 komment

Lementek a BB liga elődöntői, nézzünk egy rövid összefoglalót a történtekről!

Vikings-Finest

A Vikings-Finest meccs első félidejét a Vikings kezdte. Az első prcekben a Finest dominált, az ellenfél több játékosát is a KO boxba küldve. Aztán a félidő derekán fordult a kocka, a vikingek magukra találtak és elkezdték aprítani az ellent, és stabil játékkal TD szereztek, taktikusan kivárva a félidő végét.

A második félidőt a Finest kezdte, és egy tetszetős támadást vezetett a bal oldalon. Az ellenfélhez hasonlóan az emberek is szerették volna kicsit húzni az időt a TD bevitele előtt, hogy az ellenfélnek ne legyen annyi ideje a válaszra. Azonban ez nem sikerült, és így habár az állás egyenlőre módosult, a vikingek még vezethettek egy lendületes támadást. Így is történt, a lila-fehérek könyörtelenül belegyalulták ellenfelüket a fűbe - a Finest egy tagját kilökték a pályáról, négy a KO boxba került, egyet pedig a dokik próbáltak összefércelni az elsősegély nyújtó helyen. Bár a pályán maradó játékosok mindent megpróbáltak, a Vikings bebiztosította győzelmét egy, a meccs legvégén szerzett TD-vel, így Vikings-Finest 2:1, a Vikings a döntőben!

Titans-Jedik

Az első félidőben a törpök hozhatták a labdát. A maguk cammogós tempójában, a Deathroller hathatós közreműködésével akadálytalanul jutottak át a Jediken, és a félidő utolsó körében megszerezték a vezetést. Menet közben nem voltak restek minden sárga mezes játékossal etetni egy falatot a gyepből, de a dokik közreműködésével hiánytalanul tudtak felállni a Jedik a második félidőhöz.

A folytatás elején a Jedik irányítójának labdakezelési hibájának köszönhetően a Titans kedvező pozícióba került. Azonban az irányítónak ezt követően nem remegett meg a keze, és egy látványos passzal a túlvégen levő elkapóhoz juttatta a labdát, aki így könnyen begyalogolt az endzone-ba, 1:1. A törpöknek azonban még volt ideje válaszolni. Egy igen izmos támadást vezettek, és egészen a Jedik térfelének közepéig jutottak, közben a labda körről-körre másik csapat birtokában volt. Végül a Jedik szerezték meg, és tisztázni tudtak, így jöhetett a hosszabbítás.

Hála a Titans jó erőnlétének a Jedik emberhátrányban kezdték meg a hosszabbítást, ráadásul a tariniak hozhatták a labdát. A törpék már a harmadik körre a Jedik térfelének közepén voltak, és az abálás tovább fokozódott, a hosszabbítás derekára a 11 titánnal már csak 6 jedi állt szemben. Azonban a Jedik eldöntötték, hogy nem adják olcsón a bőrüket, és a látványos védekezésnek köszönhetően a hosszabbítás sem hozott eredményt, a sípszókor a labda gazdátlanul hevert a gyepen.

Végül, mivel valahogy döntést kellett hozni, maradt a jó öreg d6, ami a Jediknek kedvezett, bár a csapat jó része csak másnap értesült erről, hiszen öten voltak sérültek és ketten KO-k.

 

Összevetve mindkét elődöntő remek volt, a második hozta a legnagyobb izgalmakat, habár valódi döntés nem született. Abban az egyben biztosak lehetünk, hogy a Titánok ezért még bosszút fognak állni...
A második KoporsóSzöged Blood Bowl liga döntője tehát Vikings-Jedik, a harmadik helyért a Titans küdz a Finest-el!

A bejegyzés trackback címe:

https://ponilovasok.blog.hu/api/trackback/id/tr742446272

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Darken Rahl 2010.11.13. 21:24:13

Egy apró részlet a meccsünkhöz:
A kilökött srác a dobóm volt (4-es agility, pass, sure hands, accurate), akinek a pálya széléről kellett volna felvennie a labdát (2+, újradobható), majd onnan egy passal az elkapóhoz juttatni (long pass, 3+, újradobható), akinek egy 3+os (újradobható) catchet kellett volna megdobnia, aztán irány az end zone (GFI, akármi nélkül)!

Mi történt? Első 2+ nincs meg , turnover, dobót kilökik. :(

Balambeer · http://ponilovasok.blog.hu/ 2010.11.14. 09:06:22

Hát igen, ezek a finomságok azok, amiket nem tudok ha nem látom a meccset...
És általában az ilyeneken el is megy egy mérkőzés, ha az ellenfél ügyes.
süti beállítások módosítása