Az Apokalipszis pónilovasai

A szegedi "Apokalipszis Pónilovasai" wargame klub és baráti társaság közös blogja. Játék szervezés, tapasztalat megosztás és csak unaloműzés céljából.

Utolsó kommentek

  • Ysengrin: Köszi a bemutatót, csatajelentésre vevő lennék. Én is szemeztem egyébként a Two Hour Wargames szab... (2011.10.23. 09:31) 5150
  • Darken Rahl: @Viharmadár, Vihar: Jaja, Balambér így oldotta meg a veszteségek számolását. Minden figut bluet... (2011.04.24. 09:30) Impetus - Róma vs. Szürakuza
  • Viharmadár, Vihar: Jól látom, hogy a figurákat le lehet venni a base-ekről? (2011.04.24. 07:14) Impetus - Róma vs. Szürakuza
  • Viharmadár, Vihar: Nagyon tetszik az 5150 bemutató cikked. Már régóta keresek olyan rendszert,ami a Necromundához has... (2011.04.24. 07:10) 5150
  • JuronValor: Sziasztok! Tetszik az oldal! Egyszerű, de gusztusos. Azért a képeket tényleg meg kellene oldani h... (2011.03.20. 23:55) 5150
  • Utolsó 20

Linkek

Végre újra 40k!!!

2010.12.10. 16:42 | Balambeer | Szólj hozzá!

Úgy kellett már ez mint egy falat kenyér. Alapvetően a 40k-val indítottam Wargame pályafutásomat és abból van egyedül nagy seregem kifestve (lásd korábbi post). De sajnos az utóbbi időben nem volt játék, H.É.T. óta ott lapultak a dobozban a Space Marine-ek várva az újabb csatát -most eljött az idő.

1250-ből játszottunk, ugyanazzal a sereggel jötem, mint amit a versenyre vittem:
1 Libby, Jump Pack, Null Zone, Avenger
10 Tactical, Missle, Plasma, Rhino
10 Sista, Flamer, Heavy Flamer
5 Scout, CCW, Camo Cloak, Teleport Homer
5 Assault Termi
1 Drenya, ML, TL Lascannon
8 Assault Marine, Fist
1 Predi, TL Lascannon, HB sponsons

Csubi a nála levő figurákból rakott össze egy sereget:
Eldrad
1 Farseer, Jetbike + 6 Warlock Jetbike, sok Pszi
2* 5 Dire Avengers
1 Night Spinner
1 Fire Prism
3 War Walker

A küldetés 3 objektíva elfoglalása, én választottam az egyik hosszú oldalt és a kezdést (ezt általában nem szoktam objektívás küldetéseknél, de most nagyon jól álltak az objektívák -fehér kis bigyulák az asztalon + egy van a közelebbi ház mögött)


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A felállás a fenti képen látszik. Alapvetően jól játram, közel az objektívák, és kezdhetek is. Kezdésből lelőttem a Fire Prismet, ami a ház mögött rejtőzött, és lelőttem a fegyvert a Night Spinnerről. Ezen felül egy War Walket is kidőlt. Csubi -más választása nem lévén- megindult a jobb oldalamon mindennel előre. A War Walkerek eltalálták a Predit, de csak egy nem lő-nem mozog effektre futotta.

Köv körben a tartalékban hagyott Assault oztagom a Könyvtárossal megjött (nagyon kellett), és berohanta a Jetbike-jait. A fegyver nélküli Night Spinner belerongyolt a Predim oldalába. Az eredmény: a Predinek vége, az elda tank Immo. A kifinomult elda technológia... Ezt követően a taktikai osztag közelharcban felrobbantotta  a mozgásképtelen járművet.
A közelharc érdekesen alakult. A Libby nem döglött meg -holott jó esély volt rá- ellenben Pszi fegyverével instantolta a Jetbike-os Farseer-t, ezt követően a Warlock osztag elpusztult a rohamtól.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A jobb oldali objektívát így biztosítottuk, a bal oldalon pedig megérkeztek a Teminátorok, és útját állták az utolsó rohamra induló eldáknak.

Marha jó volt újra játszani, bár sajna Csubi serege eléggé szuboptimális volt, és nagyon jól jöttek a kockák nekem, különösen eleinte. Csubi viszavágót követelt, erre azonban csak később fog sor kerülni.
A tanulság a számomra az, hogy marha jó játék ez, sűrűbben kéne tolni!

Megj.: Nem írtunk rég óta, de ez nem jelenti azt, hogy tétlenkedtünk: a festett terepek árulkodnak erről...
 

A bejegyzés trackback címe:

https://ponilovasok.blog.hu/api/trackback/id/tr412507103

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása