Az Apokalipszis pónilovasai

A szegedi "Apokalipszis Pónilovasai" wargame klub és baráti társaság közös blogja. Játék szervezés, tapasztalat megosztás és csak unaloműzés céljából.

Utolsó kommentek

  • Ysengrin: Köszi a bemutatót, csatajelentésre vevő lennék. Én is szemeztem egyébként a Two Hour Wargames szab... (2011.10.23. 09:31) 5150
  • Darken Rahl: @Viharmadár, Vihar: Jaja, Balambér így oldotta meg a veszteségek számolását. Minden figut bluet... (2011.04.24. 09:30) Impetus - Róma vs. Szürakuza
  • Viharmadár, Vihar: Jól látom, hogy a figurákat le lehet venni a base-ekről? (2011.04.24. 07:14) Impetus - Róma vs. Szürakuza
  • Viharmadár, Vihar: Nagyon tetszik az 5150 bemutató cikked. Már régóta keresek olyan rendszert,ami a Necromundához has... (2011.04.24. 07:10) 5150
  • JuronValor: Sziasztok! Tetszik az oldal! Egyszerű, de gusztusos. Azért a képeket tényleg meg kellene oldani h... (2011.03.20. 23:55) 5150
  • Utolsó 20

Linkek

Blood Bowl liga döntő

2010.11.20. 12:01 | Balambeer | 1 komment

Vikings - Jedik

Jó estét (reggelt) minden kedves nézőnknek, itt van amire mindannyian vártunk a Második KoporsóSzöged BB liga döntője! A mérkőzést a Jedik kezdik, a Vikings futója várja a labdát a saját térfelén.

A labdát megszerezve a vikingek stabilan nyomulnak előre, nyomukban földbe taposott Jedik. A futó ügyesen használja ki a csapattársak támogatását.

Rést lát a labdás játékos a védelmen, és kibújik. Vesztére teszi, a sárga mezes védők azonnal megtorolják a hibát, a labda a Jediknél. A lilák válaszképp leütik a labdát vivő linemant, de a labda még a földön. A távolban egy sárga mezes blitzer felkel, és... előrefut? A dobó felkapja a földről a labdát, és indítja! De a passz pontatlan, a labda a földön, de már a Vikings térfelén.

Most kritikus pillanatok következnek a vikingeknek, hirtelen védekezniük kell. Ezzel a feladattal a Snow Troll nem bír megbírkózni, és elesik a blokknál! A Jedik kihasználva a pillanatnyi zavart megszerzik a labdát, és a 10-es számú blitzer vágtat az Endzone felé, senki nem érhet a nyomába!

1-0 a Jediknek, de a félidőből még egy kevés hátravan. Repül a kirúgás. A labda a földön pattog, de a vikingek zavarodottnak tűnnek. A labdával nem is foglalkoznak, csak az ellenfelet püfölik. De egy sárga játékos kiszabadul, és felkapja a labdát az ellenfél térfelén! A vikingek körülállják, de nem tudják ledönteni a lábáról. A csapattársak a segítségére sietnek, és így ki tud törni, meg sem áll az Endzone-ig! 2-0!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A második félidő egy kis civakodással indul, így az óra pörög, de a játék nem halad, nem jó hír a Vikings számára. A Jedik komótos támadásba kezdenek, melynek a végén az irányító passzol, de a passz nem sikerül. Ennek ellenére a labda a lilák Endzone-jánál van a földön. A vikingek nem érnek oda, hogy felvegyék, így a Jedik is a közelbe kerülnek. Végül egy lilamezes kerül a labdához, de nem sikerül felvennie! Két Jedi blitzer egymást segítve megszerzi a labdát, és újabb TD-t visz, ezzel már 3-0!

A Vikings még egy becsületpontra és több halott Jedire hajt! A kirúgást követően tetszetős támadást vezetnek, egy viking a labdával szinte az Endzone bejáratában van, teljesen egyedül, ééééés... Mi volt ez a villanás? Egy villám sújtott le a labdásra, aki most a földön fetreng, a labda pedig a földön pattog. Sárgamezes játékosok gyülekeznek a környékre. De a távolból megjelenik a Vikings futója, felkapja a labdát! Továbbadja a társának! Már csak 10 yard! Már csak 5! TOUCHDOWN!!! Megvan a szépítés a Vikingsnek.

Az utolsó kirúgásnál még előrevágtatnak a lilák, de nincs már több idő. A meccset a Jedik nyerik, 3-1 arányban, így a kupa marad a helyén, címvédés történt!

A Jedik nagyon magabiztosan játszottak, szép egyéni teljesítményeket láthattunk. A Vikings számára jól indult a meccs, de utána valahogy rendezetlenné vált a játékuk, és ezt az ellenfelük kíméletlenül ki is használta, az első félidő végén 2 gyors TD-t szerezve. A második félidő papírforma szerint alakult, egy-egy TD-t szerzett mindkét fél.

A liga ezzel véget ért, szünet következik, de miután a játékosok kipihenték magukat, indul a következő sorozat! Tartsanak velünk akkor is!

A bejegyzés trackback címe:

https://ponilovasok.blog.hu/api/trackback/id/tr692460928

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ck 2010.11.20. 17:16:21

Jó játék lehetett . kár h nem voltam ott! Grat mindkét csapatnak h idáig eljutottak! Már várom a kövi ligát :D
süti beállítások módosítása